dimarts, 4 d’octubre del 2016

LA NOSTRA INFOGRAFIA

Avui a classe hem après el que és una infografia, sabeu el que és?
És la combinació d'imatges explicatives amb textos breus amb l'objectiu de comunicar informació de manera visual per facilitar la transmissió de la informació de diversos temes. Nosaltres cinc hem creat la nostra pròpia que tracta sobre el professor del segle XXI. Creiem que aquest tema és molt interessant perquè al llarg de la història de l'educació hi ha hagut molts canvis i avenços. Actualment, els docents han de complir una sèrie de competències com per exemple, ser empàtic, ser bon comunicador, ser creatiu, ser assertiu, ser model de col·laboració... A més a més, hi ha un apartat amb diferents tècniques per progressar en l'ensenyament i també una comparativa d'alguns canvis que hi ha hagut amb el pas del temps. Per tant, el mestre del segle XXI ha de ser capaç d'adaptar-se a qualsevol situació. I han d'estar en tot moment renovant-se per no quedar-se mai enrere. En definitiva, un bon docent ha de ser capaç de modelar la seva manera d'ensenyar per aconseguir un gran benefici pels seus alumnes.


Concretament, les característiques que hem volgut destacar són:
  • La creativitat: Hem de sortir de la tradició on només tenia importància l'alfabetització o les matemàtiques i també ens ha d'importar la creativitat, l'art... 
  • Innovació: No caure en la monotonia. Per aconseguir-ho es pot fer ús de les tecnologies, ja que creen sessions molt més dinàmiques que atrauen l'alumnat. 
  • Guia dels alumnes: El mestre ha de ser el punt de referència per l'alumnat en tot moment.
Nosaltres, com a futures educadores en diferent hàmbits creiem que el que te de predominar en tot moment és la motivació, la creativitat i les ganes d'aprendre dia rere dia. 
La nostra infografia acaba amb una frase reflexiva de Jean Piaget, que diu:
"L’objectiu principal de l’educació és el de crear persones que siguin capaces de fer coses noves i no simplement de repetir el que altres generacions han fet."



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada