dissabte, 17 de setembre del 2016

ENS COMUNIQUEM EVOLUCIONANT

L'alfabetització multimodal és la comprensió de les diferents formes de representació del coneixement i de la construcció de significat. La seva característica principal és la gran varietat de formats que engloba, com poden ser imatges, textos, vídeos, àudios, app's... Gràcies a la tecnologia implicada i a la complicitat de tots els formats possibles a utilitzar, el resultat que en podem extreure és molt més útil, complet i dinàmic d'utilitzar. Per això és interessant que aquest mètode a poc a poc es vagi introduint a les aules, ja que és molt enriquidor tant per l'alumnat com per al professorat. A més, si això es duu a terme; l'alumnat estarà molt més motivat.


Avui en dia, quasi tots els centres educatius tenen les aules adaptades per a la utilització de les TIC a través de diferents elements com els projectors, les PDI, els ordinadors, les tauletes... Si fem una reflexió, a poc a poc molts col·legis estan canviant la seva metodologia tradicional per una més innovadora. La tecnologia es troba en molts àmbits de la vida quotidiana com en l'escola, a casa, en les biblioteques... Es podria dir que estem rodejats de tecnologia, ja que en moltes ocasions depenem d'això, com per exemple per comunicar-nos a través de les xarxes socials, o per consultar qualsevol dubte a enciclopèdies o diccionaris en línia. Així bé, des del nostre punt de vista creien que es molt important anar-nos adaptant al món de la tecnologia i sobre tot poder extreue'n el màxim rendiment possible. 

Per tant, la comunicació i l'aprenentatge estan en constant evolució, com per exemple amb                   l'alfabetització multimodal que ens fa anar més enllà d'un llibre de text.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada